Apollo Tyres dementoval, že bude investovať namiesto v SR v Maďarsku

04.06.2014 Celý región

Budapešť 4. júna (TASR) – Indický výrobca pneumatík pre osobné a nákladné automobily Apollo Tyres dnes v odbornom časopise Rubber News dementoval informácie, že nový závod postaví v Maďarsku namiesto na Slovensku. Správu Rubber Newsu v Maďarsku zverejnil spravodajský server Hvg.hu.

Rada riaditeľov vydala vyhlásenie, v ktorej sa uvádza, že spoločnosť ešte rozhoduje o presnom umiestnení investície na "zelenej lúke".

Slovenský denník Hospodárske noviny (HN) 30. mája napísal, že Slovensko prehralo boj o ďalšiu stámiliónovú investíciu a že Apollo Tyres dal prednosť Maďarsku, kde má preinvestovať pol miliardy eur.

Na Slovensku bolo alternatívou pre postavenie závodu mesto Šaľa, ktoré so spoločnosťou tri mesiace intenzívne rokovalo. SR podľa denníka prišla o približne 1200 pracovných miest, ktoré investor plánoval vytvoriť, a ďalšie, ktoré mohli vytvoriť subdodávatelia.

Denník upozornil, že o investíciu Apolla bojovali obe krajiny už v roku 2008. Aj vtedy si spoločnosť zvolila nášho južného suseda, údajne pre dobré vzťahy Maďarska a Indie. Firma však v tom čase závod pre krízu nepostavila a k projektu sa vrátila až teraz. Podľa šéfa spoločnosti pre Európu Luisa Ceveniza mali tentoraz rozhodnúť ekonomické kritériá ako pracovné zručnosti, náklady, dostupnosť surovín, kvalita infraštruktúry či investičné stimuly.
 

Vyberte región